Welkom op Vitamine Vader +31 (0) 20 1234567

Info@VitamineVader.nl

5 Waardevolle Tips Voor Jouw Nieuwe Vaderschap

4 februari 2014

Reacties:

Off
 februari 4, 2014
 Off
Categorie: Nieuws

Toen ik voor de eerste keer vader werd ging er zoveel door me heen. Naast de basics (is je kind wel compleet en gezond) zijn er ook andere dingen om je zorgen over te maken.
Speciaal om jou wat meer nachtrust te geven de volgende verse-papa tips:

Ritme leren
Als je ooit een Tamagotchi of ander speeltje/spelletje gehad hebt waarmee je regelmatig moest spelen/eten geven om het in leven te houden, dan heb je de basis om voor je pasgeboren kind te zorgen vast wel in huis. Het draait namelijk allemaal om het ritme van je kind, wanneer het speelt, eet en slaapt.

Observeren
Uiteraard loont het de moeite om moeder en kind te observeren. Hoe pak je je kindje op, verschoon je een luier, geef je de fles en hoe moet je je kind troosten?
Kijk goed hoe het kind zal reageren op papa of mama, een begin van het gedrag en het uiteindelijke karakter is namelijk vanaf dan al waarneembaar. Uiteraard zie je dan ook uitzonderingen op bovenstaand ritme, je kind ìs immers geen gameconsole welke je naar eigen behoefte aan en uit kunt zetten, je zult het de komende jaren ook moeten verzorgen!

Imiteren
Om goed je kind te kunnen verzorgen is het ritme doorhebben en observeren niet het enige, je moet het namelijk ook in praktijk kunnen brengen! Dus berg op die PlayStation en vervang hem door een plas-station oftewel het aankleedkussen. Ga in de leer bij moeder of kraamverzorgende en werk aan je papa-skills, dan wordt je vanzelf topscoorder voor clan ‘jouw familie’! Weet je iets niet zeker, dan kun je de kraamverzorgende het hemd van haar (of zijn, dat kan natuurlijk ook) lijf vragen, de meesten hebben jarenlange ervaring in de meest uiteenlopende gezinssamenstellingen.

Initiëren
Ook wordt van jou verwacht dat je actief meehelpt aan jullie jong geluk. Stel je daarom dienstbaar op, minstens om aangifte van geboorte te doen, maar ook om klusjes te doen in en rond het huis. Denk hierbij aan de verschillende uitingen naar buiten toe (adressen schrijven op de geboortekaartjes, een geboortebord regelen, beschuiten smeren), maar ook eens wat vaker de stofzuiger pakken en de afwas wegwerken na bezoekuren.

Gewoon doen
Niet alleen doen wat je gevraagd wordt, maar ook jezelf blijven. Je partner en de rest van je leefomgeving kennen jou het best en verwachten dat van je. Laat je vooral niet gek maken door te veel goedbedoeld advies en kies, in overleg met je partner, wat het beste is voor jullie en je pasgeboren baby. Je komt er wel uit, zeker weten!

The following two tabs change content below.
Orville Breeveld
Orville Breeveld (1978) oprichter van Vitamine V en musicus. In zijn werk als musicus reist hij al jaren de wereld over, maar kan het niet laten om zich in te zetten voor vaders, moeders en kinderen in Nederland en in het bijzonder Amsterdam Zuidoost. Orville Breeveld is ook al 13 jaar de drijvende motor achter het muziekplatform Breathing. Zie www.orvillebreeveld.com & www.breathing.nl
Orville Breeveld

Laatste berichten van Orville Breeveld (toon alles)

Comments

comments