Welkom op Vitamine Vader +31 (0) 20 1234567

Info@VitamineVader.nl

Vaders Op School (VOS)

197806_high


Vader Op School is een project Vitamine V methodiek waarin kinderen op basisscholen en het voortgezet onderwijs één uur per klas met één of meer vaders allerlei activiteiten ondernemen. Deze activiteiten kunnen spelletjes zijn, verhalen vertellen, sporten of het bespreken van serieuzere onderwerpen. Zolang het maar interactief is en vanuit de persoonlijke context van de vader. De content van de activiteiten zijn afhankelijk van de leeftijd van de groep. Elke vader wordt door een Vitamine V trainer gecoacht en getraind alvorens hij met de kinderen aan de slag gaat.

Te weinig Vitamine V

In wijken als Amsterdam Zuidoost zijn er veel huishoudens waar de kinderen weinig tot geen contact hebben met een vader of vaderfiguur. Op school staan er ook voornamelijk vrouwelijke onderwijzers voor de klas. Een kind komt in veel gevallen dus te weinig in aanraking met een vader of vaderfiguur (lees: krijgen te weinig Vitamine V) Vaders Op School geeft kinderen toch wat Vitamine V en ervaren ook de waarde van een vader.

The following two tabs change content below.
Orville Breeveld
Orville Breeveld (1978) oprichter van Vitamine V en musicus. In zijn werk als musicus reist hij al jaren de wereld over, maar kan het niet laten om zich in te zetten voor vaders, moeders en kinderen in Nederland en in het bijzonder Amsterdam Zuidoost. Orville Breeveld is ook al 13 jaar de drijvende motor achter het muziekplatform Breathing. Zie www.orvillebreeveld.com & www.breathing.nl
Orville Breeveld

Laatste berichten van Orville Breeveld (toon alles)